ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: «Μολών Λαβέ»! Συγκλόνισε το νέο μήνυμα από πιλότο του «ΖΕΥΣ» στον Φλοίσβο

Πολεμική Αεροπορία: «Μολών Λαβέ»! Συγκλόνισε το νέο μήνυμα από πιλότο του «ΖΕΥΣ» στον Φλοίσβο
Eurokinissi

Λίγες ημέρες μετά το καθηλωτικό μήνυμα του Επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας από τον ουρανό της Αθήνας. 

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και έχει ετοιμάσει μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα εντυπωσιάσουν τους πολίτες.

Η ηγεσία, οι πιλότοι, οι τεχνικοί, μηχανικοί και όλα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας τιμούν τους προστάτες Αρχαγγέλους, Παμμέγιστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Σήμερα, Σάββατο 05 Νοεμβρίου, στην Μαρίνα του Φλοίσβου, το F-16 Block 52+ της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» και άλλα μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων Rafale, F-16, F-4 Pahantom, αλλά και πυροσβεστικά καναντέρ, πολιτικό αεροσκάφο της Aegean, αλλά και ελικόπτερα πέταξαν στον ουρανό της Αττικής προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Αυτό που προκάλεσε ανατριχίλα για μια ακόμη φορά, ήταν το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ». Ο Σμηναγός Δημήτρης Τζάλλας (Ι) έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας σε αυτούς που απειλούν καθημερινά την ελληνική κυριαρχία, σε αυτούς που απειλούν ότι θα έρθουν νύχτα, σε αυτούς υβρίζουν καθημερινά και χυδαία τον ελληνικό λαό.

«Πιο ικανοί, πιο ισχυροί, πιο έτοιμοι από ποτέ. Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων. Για όποιον τολμήσει «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», ακόμη και τη νύχτα», είπε μέσα από το cockpit του F-16 Block52+ plus ο Σμηναγος Δημήτρης Τζάλλας (Ι), προκαλώντας ανατριχίλα στους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον Φλοίσβο για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν αυτούς που καθημερινά «φυλλάτουν Θερμοπύλες», να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Την αυλαία της επίδειξης είχε ανοίξει νωρίτερα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6, με το πιλότου να απευθύνεται επίσης στους θεατές: «Καλημέρα Ελλάδα! Γιορτάζουμε μαζί σας. Είμαστε παντού. Αίεν Υψικρατείν. (σ.σ. Να κυριαρχείς πάντα στα ύψη)».

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, στον εναέριο χώρο πάνω από τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα καθηλώνοντας τους θεατές.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ποιος είναι ο Σμηναγός (Ι) Δημήτριος Τζάλλας

Ο Σμηναγός (Ι) Δημήτριος Τζάλλας είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2005. Το 2011, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2012 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.