ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: Τουρκικά F-16 πάνω από Μεγίστη και Ρω

Νέα τουρκική πρόκληση: Τουρκικά F-16 πάνω από Μεγίστη και Ρω

Υπερπτήσεις: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι πάνω από το Αιγαίο

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Την ώρα μάλιστα που ελληνικά μαχητικά εκπαιδεύονται με Σαουδάραβες στην Κρήτη παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΑ οι Τούρκοι πραγματοποίησαν επικίνδυνη υπερπτήση πάνω από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης. Πιο συγκεκριμένα, ένας ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από το Καστελλόριζο και το νησάκι της Ρω στα 24.000 πόδια.

Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά από τις Πολεμικές Μοίρες καταδιώκοντας τους θρασύδειλους Τούρκους. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια εμπλοκή ή αν οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την υπερπτήση και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με τους Έλληνες χειριστές.

Από τα 11 συνολικά ζευγάρια, τα 9 «έσπασαν» μαζικά το FIR Αθηνών με το ένα ζευγάρι των τουρκικών F-16, τα οποία μάλιστα ήταν οπλισμένα, να πραγματοποιεί την υπερτήση. Τα δύο μεμονωμένα ζευγάρια μπήκαν το ένα από Μυτιλήνη - Χίο και το άλλο από Ρόδο, νωρίς το πρωί.

Σε απάντηση ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» από όλες τις Πολεμικές Μοίρες, σε αντίστοιχο αριθμό με τα τουρκικά.

Τα τελευταία 24ωρα οι Τούρκοι έχουν κλιμακώσει τις προκλήσεις στον αέρα του Αρχιπελάγους, με τις παραβιάσεις να ξεπερνούν ακόμα και τις 100, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι από Uav’s που είναι ο πλέον εύκολος στόχος για την ελληνική αεράμυνα.