ΕΘΝΙΚΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜIΝΑ ΙΙ»

Εντυπωσιακές εικόνες από αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜIΝΑ ΙΙ»

Η Διμερής Αεροπορική Άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «ΜIΝΑ ΙΙ» διεξήχθη από την Κυριακή 27 έως την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η Διμερής Αεροπορική Άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «ΜIΝΑ ΙΙ», η οποία διεξήχθη από την Κυριακή 27 έως την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του FIR Καΐρου, με την συμμετοχή Πολεμικών Αεροσκαφών από τις 2 Χώρες.

Η άσκηση «ΜIΝΑ ΙΙ» εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενδυνάμωση της συνέργειας και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των συμμετεχουσών Χωρών, όπως και στο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδος και Αιγύπτου για το έτος 2022 και αποσκοπούσε στην εξάσκηση των συμμετεχόντων σε σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις (Composite Air Operations - COMAO).

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας και Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 12» (πατήστε εδώ), με την συμμετοχή 4 Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F–16/Β50 της Πολεμικής Αεροπορίας αμέσως μετά την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 12», και Α/Φ F-16/B52, F16/B40, MIG-29 και RAFALE της Αιγυπτιακής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως παρακάτω:

● Εναέρια Μάχη μεταξύ διαφορετικών τύπων Αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).
● Επιθετικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Offensive Counter Air – OCA).
● Αμυντικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Defensive Counter Air (DCA).
● Σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) vs Offensive Counter Air (OCA)]

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε ακόμα:

Στρατός Ξηράς: Μέχρι Τουρκία ακούστηκαν τα κανόνια των αρμάτων στον Έβρο

Ισραήλ και ΗΠΑ ξεκίνησαν μεγάλες κοινές αεροπορικές ασκήσεις

Ένοπλες Δυνάμεις: Ανοίγουν πυρ σε όλο το Αιγαίο με «Αστραπή», «Κολοσσό» και «Βελλερεφόντη»