ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας
Προκλητικός Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Associated Press

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Έκανε λόγο ξανά για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη. 

Σε νέο προκλητικό παραλήρημα ξέσπασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για ακόμη μια φορά για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει σταθερά τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας».

Όπως έγραψε, «φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει σταθερά να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!»

Στη λίστα με τα όσα καταλογίζει στην Ελλάδα, αναφέρει ότι δεν αφήνει τα άτομα της «τουρκικής μειονότητας» να χρησιμοποιούν τα τούρκικα ονόματά τους σε υπηρεσίες και σχολεία. Επίσης, η Ελλάδα δεν τους αφήνει να εκλέγουν δικούς τους θρησκευτικούς εκπροσώπους. Παράλληλα, φορολογεί παραπάνω τα άτομα της μειονότητας, όπως γράφει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσαβούσογλου κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα», καθώς και κατά την επίσκεψή του τον Μάιο του 2021 στην Κομοτηνή, είχε αναφερθεί σε «τουρκικά σχολεία».

Διαβάστε ακόμα:

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Κογκρέσο: Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο

«Άκυρο» Μακρόν στον Ερντογάν - Δεν πάει στην Τουρκία