ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας: Η Ελλάδα εργάζεται για την εθνική της επιβίωση

Δένδιας: Η Ελλάδα εργάζεται για την εθνική της επιβίωση
Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

O κ. Δένδιας εκπροσώπησε σήμερα στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Πρόεδρος Μακρόν, την ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα εργάζεται για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της συμμετοχής του στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.

«Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. Και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε.

O κ. Δένδιας εκπροσώπησε σήμερα στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Πρόεδρος Μακρόν, την ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τοποθετήθηκε για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια. Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της.

Διαβάστε ακόμα:

Δένδιας: Η Ελλάδα πάντα θα διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δένδιας: «Καταφέραμε να υπάρχει ομοψυχία στη χώρα»

Ειρωνείες Τσαβούσογλου: «Όπου και να πάμε, ο Δένδιας τρέχει από πίσω»