Σάλος: Δήμαρχος στην Κομοτηνή απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»

Σε μια πρωτοφανής κίνηση, ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ προχώρησε σε αυθαίρετες απολύσεις εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση με την κατηγορία ότι ανήκουν στην «τρομοκρατική οργάνωση FETO». Οι προκλητικές αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του δήμου στα social media και η ανάγκη απαντήσεων από την πολιτεία.
Σάλος: Δήμαρχος στην Κομοτηνή απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»
Ο δήμαρχος που ενεργεί ως «αστυνομία» του Ερντογάν στον Ίασμο Κομοτηνής.
aftodioikisi.gr
4'

Άνευ προηγουμένου είναι οι προκλητικές και αυθαίρετες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ. Ο εν λόγω ενεργεί σαν κράτος εν κράτει στην περιοχή του, απολύοντας εργαζόμενους κατά το δοκούν με βάση το… δίκαιο του Ερντογάν και όχι αυτό της Ελλάδας, χώρα στην οποία ζει και μάλιστα εκλέχθηκε τοπικός άρχοντας από τους συμπολίτες του. Ο απαράδεκτος κύριος Οντέρ με θράσος χρησιμοποιεί μάλιστα την ιστοσελίδα του δήμου Ιάσμου και την επίσημη σελίδα του στο Facebook έτσι ώστε να κάνει… πολιτική, η οποία επί της ουσίας αφορά την Τουρκία και τον Ερντογάν και όχι την Ελλάδα, κατηγορώντας όλους όσοι απολύθηκαν ως «Γκιουλενιστές»!

Βέβαια, στην Ελλάδα δεν έχει ανακηρυχθεί – εξ όσων γνωρίζουμε – ως τρομοκρατική οργάνωση η FETO ενώ ακόμα και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν ο κ. Οντέρ διαθέτει αποδείξεις για συμμετοχή των ανθρώπων που απέλυσε σε αυτή. Πέρα από το γεγονός της προκλητικής χρησιμοποίησης της ρητορικής του Ερντογάν για θέμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ο εν λόγω δήμαρχος έχει καταλύσει και κάθε μορφής νόμο και κανονισμό που αφορά στον δήμο του και τους εργαζόμενους σε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο Μουμίν Οντέρ έδρασε εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά ανακοινώνοντας «διακοπή συνεργασίας» δύο Ελλήνων πολιτών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να κάνει τα δικά του ταξίδια στην Αθήνα επικαλούμενος «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Κι εδώ, βέβαια, καλούνται να δώσουν απαντήσεις τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και συνολικά η πολιτεία για τις πράξεις και τα όσα υποστηρίζει ο Μουμίν Οντέρ. Είναι, άραγε, σε γνώση του ΥΠΕΣ όλα όσα έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο εν λόγω υφιστάμενος δήμαρχος; Το υπουργείο Εξωτερικών ενστερνίζεται την άποψη περί «Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETO» αλλά και την ύπαρξη «εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ»; Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ελληνικών Αρχών στην περίπτωση του εν λόγω κυρίου;

Το πλέον εξοργιστικό, βέβαια, είναι ότι ο Μουμίν Οντέρ χρησιμοποιεί τη σελίδα του δήμου Ιάσμου στο Facebook για να ανακοινώσει τις προκλητικές του αποφάσεις και ενέργειες. Μάλιστα, οι αποφάσεις αυτές έχουν αναρτηθεί με περίσσιο θράσος και στη «Διαύγεια»!

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ», έγραφε στις 23 Δεκεμβρίου η σελίδα του δήμου Ιάσμου.

Την ίδια ημέρα, έκανε αναφορά σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής και παρέθετε ονόματα τα οποία, όπως υποστήριζε ανήκουν «πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση».

Στις 27 Δεκεμβρίου, στη σελίδα του δήμου Ιάσμου αναρτήθηκε μια ακόμα προκλητική απόφαση. «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ως… κερασάκι στην τούρτα, ο Μουμίν Οντέρ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προχώρησε και στην ανάκληση όλων των Αντιδημάρχων του δήμου Ιάσμου. Όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, ζητά την παραίτηση όλων των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου που σχετίζονται με τη FETO και την ΕΥΡ-ΑΚΗ.

«Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του δήμου Ιάσμου.

Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ», αναφέρει η νέα προκλητική ανάρτηση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή