ΕΘΝΙΚΑ

Ψάχνονται για επεισόδιο οι Τούρκοι: Παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές

Ψάχνονται για επεισόδιο οι Τούρκοι: Παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο αέρα του Αρχιπελάγους με δεκάδες παραβιάσεις - Δυναμικές απαντήσεις από την Πολεμική Αεροπορία.

Η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες σε θάλασσα και αέρα.

Οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών είναι δεκάδες καθημερινά, με τους Τούρκους πιλότους μάλιστα να πραγματοποιούν και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ φαίνεται πως επιδιώκουν συνεχώς την επαφή με τους Έλληνες χειριστές και τις σκληρές αερομαχίες.

Πλέον η ένταση στο Αρχιπέλαγος χτυπάει… κόκκινο και κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα σε περίπτωση ατυχήματος.

Σήμερα, Τετάρτη (04/01) πραγματοποιήθηκε μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά με την Πολεμική μας Αεροπορία να καταδιώκει τους Τούρκους σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους. Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 26 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 20 μαχητικά σε σχηματισμούς ζευγαριών και έξι μεμονωμένα drone και κατασκοπευτικά, παραβίασαν 95 φορές τον ελληνικό ενεάριο χώρο, σε περιοχές πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από τα 26 τουρκικά αεροσκάφη, τα 18 ήταν οπλισμένα.

Από τις 95 παραβιάσεις, οι έξι εξελίχθηκαν σε αερομαχίες, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερις υπερπτήσεις.

Είναι δεδομένο πως οι Έλληνες πιλότοι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας, αναγνωρίζοντας και αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά από τα πρώτα δευτερόλεπτα που μπαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο, εντούτοις, οι εμπλοκές ενέχουν πάντοτε τον κίνδυνο ατυχήματος.Όπως έχουμε τονίσει, αυτός ίσως να είναι και ο στόχος της τουρκικής ηγεσίας.