ΕΘΝΙΚΑ

Φουάτ Οκτάι: «Όταν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά, το εννοούμε»

Φουάτ Οκτάι: «Όταν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά, το εννοούμε»
Απειλές κατά της Ελλάδας από τον Φουάτ Οκτάι
Associated Press

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν με αφορμή τη φωτογραφία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ψέριμο.

Η προκλητική ρητορική της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στελέχη της κυβέρνησης του Ερντογάν εξαπολύουν καθημερινά απειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις των συνόρων της Ελλάδας.

Σήμερα (6/1) αφορμή στάθηκε η φωτογραφία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ψέριμο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι με απειλητικό ύφος τόνισε σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι στο YouTube ότι «η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα κάνει ό,τι χρειάζετα».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: "Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ". Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο.»

Συνεχίζεται η προβοκάτσια στο Αιγαίο

Μετά το σκηνικό προβοκάτσιας που προσπάθησε να στήσει η Τουρκία στο Φαρμακονήσι, ακολούθησε μια ακόμα επιθετική ενέργεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής (6/1), στις 17:00 ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πετώντας στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Κινάρου. Ήταν μια ακόμα κίνηση που ήρθε σε συνέχεια των διαρκών παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε την Πρωτοχρονιά, αλλά και όσων συνεχίζουν να γίνονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικο σταθμό Mega, τα τουρκικά αλιευτικά έχουν πλεύσει ξανά στο Φαρμακονήσι, εκεί όπου υπήρξε το σκηνικό έντασης τις προηγούμενες ώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικές πηγές από το ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν στο Newsbomb.gr ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε μόνιμη ετοιμότητα, χωρίς οι τουρκική ακραία ρητορική να επηρεάζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Η κυριαρχία μας στα νησιά είναι αδιαμφισβήτη», υπογραμμίζουν.

Διαβάστε ακόμα:

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για την Ελλάδα: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

Νέα τουρκική πρόκληση με υπερπτήση πάνω από την Κίναρο - Συνεχίζεται η προβοκάτσια στο Αιγαίο

«Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκίνησει λόγω Ελλάδας-Τουρκίας»