ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Να πάρει μαθήματα

Απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Να πάρει μαθήματα

Στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και τον «δίκαιο αγώνα» της που ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε η ελληνική πλευρά.

Να «αντλήσει μαθήματα από την Ελλάδα» καλεί την Τουρκία το ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τη συμπεριφορά έναντι των μειονοτήτων, με αφορμή ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών στην οποία η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αναφερόταν ως «τουρκική» και χαιρετιζόταν ο «δίκαιος αγώνας της».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει στην ανακοίνωση – απάντησή του: «Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».