ΕΘΝΙΚΑ

Στο Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας – Συνάντηση με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Στο Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας – Συνάντηση με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα (22/3) στο Βελιγράδι όπου θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (21/3) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα μεταβεί σήμερα (22/3) στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσει σήμερα ανωτέρω επίσκεψη, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Σέρβο Πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι , (σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Πρίστινα -12.03.23) εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης από την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων ΒελιγραδίουΠρίστινας, μετά και από τη συμφωνία η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα (18.03.23).

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάντσιτς, καθώς ο τελευταίος θα βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Σερβίας.