ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Φιέστα με αναφορές στη Γαλάζια Πατρίδα, στην παραλαβή του αεροπλανοφόρου Anadolu

Ερντογάν
Twitter

Κατά την ομιλία του στην παραλαβή του αεροπλανοφόρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε μετά από καιρό στις αναφορές περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Προεκλογική φιέστα έστησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην παραλαβή του αεροπλανοφόρου TCG ANADOLU, το οποίο παρέλαβε σήμερα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Κατά την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, επέστρεψε μετά από καιρό στις αναφορές περί «Γαλάζιας Πατρίδας», τονίζοντας χαρακτηριστικά «αυτό το πλοίο το βλέπουμε και ως σύμβολο που θα επικυρώσει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής και ως χώρα που έχει λόγο στον κόσμο».

«Με το TCG Anadolu, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε με μεγάλη ευκολία μια δύναμη σε μέγεθος ενός τάγματος στις περιοχές κρίσης, στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε επιπροσθέτως σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας έχει γίνει πολύ σημαντική στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αυτό κρύβεται πίσω από τις προσπάθειες μας για να έχει η χώρα μας έναν πιο δυνατό και αποτρεπτικό στόλο. Θα το πετύχουμε; Μην ανησυχείτε θα το πετύχουμε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι «θα προσθέσουμε στη Γαλάζια Πατρίδα μας, τις 3 φρεγάτες κλάσης Ιstif».