ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Η εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία δεν θα γίνει δημόσιος διάλογος Αθήνας – Άγκυρας

ΥΠΕΞ: Η εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία δεν θα γίνει δημόσιος διάλογος Αθήνας – Άγκυρας

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο, αλλά και με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων, επεσήμανε τα εξής:

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα 24/4, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100, επέστρεψε στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας καθώς δήλωσε πώς «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Ο Τούρκους υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τονίζοντας ότι «δεν είναι δική τους δουλειά” και τέτοιου είδους τοποθετήσεις προκαλούν «σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Υπό το βλέμμα Ερντογάν απέπλευσε για τη Μαύρη Θάλασσα το «Αναντολού»

Μπομπ Μενέντεζ στην ΕΡΤ: Εξακολουθώ να είμαι κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Δένδιας για Τουρκία: «Θα ήταν πραγματικά έγκλημα να μην διερευνήσουμε την ελπίδα εξεύρεσης λύσης»