ΕΘΝΙΚΑ

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τους κρυπτοχριστιανούς, αντικείμενο μελέτης από ομογενείς των ΗΠΑ

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τους κρυπτοχριστιανούς, αντικείμενο μελέτης από ομογενείς των ΗΠΑ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr με τίτλο «Έλληνες, Κρυπτοχριστιανοί και Γενετική, η νέα «βόμβα» στα θεμέλια του τουρκικού εθνικισμού», ενώ το έχουν παρακολούθησει μέχρι στιγμής εκαντοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές.

Αίσθηση, προκλήθηκε και στον ομογενειακό Ελληνισμό, που διακρίνεται για την ευαισθησία του στα εθνικά και ιστορικά θέματα. Άλλωστε, πολλοί ομογενείς αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς ακριβώς εξαιτίας των δραματικών γεγονότων με τις βίαιες εκτοπίσεις και γενοκτονίες των Τούρκων, στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και αργότερα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ για τους κρυπτοχριστιανούς, που βασίζεται στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε πρόσφατα το Newsbomb.gr στον Πόντο, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, σκέφτεται… ποντιακά, μιλάει ποντιακά και γλεντάει ακριβώς όπως οι Πόντιοι στη χώρα μας. Νιώθουν φυσικά Τούρκοι, ωστόσο το διαδίκτυο, η ευρύτερη ενημέρωση της ιστορίας και όχι μόνο αλλά και, τα dna τεστ, που πια εδώ και λίγα χρόνια είναι διαθέσιμα σε όλους, δημιουργούν… εκπλήξεις και ίσως αύριο, αναζητήσεις. Σαν και αυτές, που τρέμει το εθνικιστικό καθεστώς, το οποίο δεν απολογήθηκε, ούτε έχει και καμιά διάθεση, για το στυγερό παρελθόν του, πρόσφατο και απώτατο...

Η Τουρκία λοιπόν έχει ένα «μυστικό», το οποίο κρύβει όσο καλύτερα μπορεί και με όποιον τρόπο μπορεί. Η σύγχρονη επιστήμη όμως, όπως και γενικά ο εκπολιτισμός του κόσμου, δεν την βοηθουν.Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν το καταλάβουν, όλο και περισσότεροι, ενώ ήδη, είναι αρκετοί αυτοί που το γνωρίζουν, ή που δεν ξέχασαν ποτέ...

Τα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr συζητήθηκαν με ειδικούς επιστήμονες σε πρόσφατη εκδήλωση ενός σημαντικού ομογενειακού οργανισμού, του ελληνικού τμήματος της «Αμερικάνικης Λεγεώνας», έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του, Νίκου Παπαδόπουλου.

Ομιλητές ήταν ο Πολύκαρπος Αδαμίδης, Δικηγόρος, Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων, ο Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Σχολής Ευελπίδων και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Νομικός, Οθωμανολόγος, Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών και ευρασιατικών Μελετών του Παν. Πειραιά.

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος του Newsbomb.gr που πραγματοποίησε τα ρεπορτάζ, Σωτήρης Σκουλούδης.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση:

Σχετικές ειδήσεις