ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Χαρδαλιά - Φλώρου με αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Συνάντηση Χαρδαλιά - Φλώρου με αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Aντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (K.O.A.N.Z.) με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αντώνη Τσουρδαλάκη υποδέχθηκαν σήμερα στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καθώς και η αξία και ο ρόλος του ομογενειακού Ελληνισμού.

Στο συντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τις διαχρονικές αλλά και αναδυόμενες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον ασφαλείας της ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και ευρύτερα, και τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.Αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της Ελλάδας με την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, για την ενίσχυση των οποίων η ελληνική διασπορά έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πέρασμα των δεκαετιών ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αυστραλία.

Ο διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής - Πολιτικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ υποπτέραρχος Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Κατά την παραμονή της στην χώρα μας η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας,την προεδρική φρουρά, το μουσείο Ακρόπολης και την Ακρόπολη, την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στην Νέα Πέραμο.