ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας: Αυξάνεται η δυναμική της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου

Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας
EUROKINISSI

Για κοινή θέληση Ελλάδας και Αιγύπτου, προς την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης των δύο χωρών, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. 

Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι συναντήθηκε την Πέμπτη (03/08/2023) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν.

«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε σχετικά ο κ. Δένδιας στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

«Η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας», επισήμανε περαιτέρω.

Παράλληλα, ευχαρίστησε και από πλευράς του τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την αποστολή τριών ελικοπτέρων από την Αίγυπτο, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, «γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις