ΕΘΝΙΚΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς για κράτηση Φρέντι Μπελέρη: «Βαθύτατα αντιευρωπαϊκή»

Μαργαρίτης Σχοινάς για κράτηση Φρέντι Μπελέρη: «Βαθύτατα αντιευρωπαϊκή»
EUROKINISSI.

«Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, απευθυνόμενος στη συγκέντρωση για το Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απευθύνθηκε στη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας την κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της πόλης ως «βαθύτατα αντιευρωπαϊκή», μιλώντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» και συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι η βάση για όσες χώρες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Αλβανία δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση».

Η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19:30. Νωρίτερα, τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον Δήμαρχο Χειμάρρας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

Ο κ. Σχοινάς γνωστοποίησε ότι ζήτησε πρόσφατα από τον αρμόδιο για την ευρωπαϊκή διεύρυνση να καταστήσει σαφές στην Αλβανία ότι η υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας που βρίσκεται προφυλακισμένος, δεν πρέπει να σταθεί ανάχωμα στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και του αλβανικού λαού.

Μάλιστα, κάλεσε τη γειτονική χώρα να μην επιμείνει σε τακτική που δεν είναι προς όφελος αυτής. «Έχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω την ύστατη στιγμή, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που συμβαίνει στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη», σημείωσε.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έστω την τελευταία ώρα, ο Φρέντι Μπελέρης θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «καμιά άλλη επιλογή δε μπορεί να γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Είμαι μαζί σας, δίπλα σας και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε απευθυνόμενος στον κόσμο που συμμετέχει στη συγκέντρωση.

Σχετικές ειδήσεις