ΕΘΝΙΚΑ

Διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ ΝΑΤΟ για την πρόκληση με τις ευχές στην Άγκυρα

Διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ ΝΑΤΟ για την πρόκληση με τις ευχές στην Άγκυρα

Άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ με τις ευχές στην Άγκυρα και τα... συγχαρητήρια για τη Μικρασιατική Καταστροφή  - «Προχωράμε δέουσες ενέργειες» λέει το ΥΠΕΞ

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

Πρόκειται για το συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμεράς Νίκης», που έστειλε και φέτος το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, πραγματοποίησε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter δίνοντας συγχαρητήρια την επέτειο που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

ΥΠΕΞ: Προχωρά στις δέουσες ενέργειες για την πρόκληση του ΝΑΤΟ

Αν η μία φορά μπορεί να αποδοθεί σε λάθος ή σε «κακιά στιγμή», η επανάληψη μιας ενέργειας που προκαλεί αλγεινή εντύπωση μόνο ως πρόκληση θα μπορούσε να εκληφθεί από την Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περσινό Αύγουστο, με τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter να διαγράφει στη συνέχεια το μήνυμα λόγω και των αντιδράσεων από την Αθήνα.

Το ίδιο ατόπημα, λοιπόν, συνέβη ξανά σήμερα με συγχαρητήρια να δίνονται στην Τουρκία από το ΝΑΤΟ, επί της ουσίας για τη… Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως είναι εύλογο, η Ελλάδα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προχωρήσει στις πρέπουσες ενέργειες με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας να είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο θέμα.

Σχετικές ειδήσεις