ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Με drones και κάμερες ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ - Απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων

Έβρος: Με drones και κάμερες ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ - Απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων

Έντονα προβληματισμένη είναι η χώρα μας  για τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η αναβάθμιση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κύματα των μεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με δεδομένο ότι τα παράνομα κυκλώματα προσπαθούν πάντα να είναι πάντα μισό βήμα μπροστά από τις Αρχές ασφαλείας, τα συστήματα των καμερών και των drones που υπάρχουν και περιπολούν στον Έβρο θα αναβαθμιστούν.

Απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων η εικόνα από τις κάμερες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των καμερών ώστε οι συνοριοφύλακές μας να μπορούν μέσα από αυτές να βλέπουν και να παρατηρούν τι συμβαίνει ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι αναβαθμισμένες κάμερες θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερη ποιότητα. Τονίζεται ότι η εικόνα από τις κάμερες θα πηγαίνει απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τις κάμερες ασφαλείας που οι συνοριοφύλακες θα φέρουν πάνω τους κατά την διάρκεια των περιπολιών που κάνουν.

Παράλληλα, τα drones τα οποία θα παραλάβει η ελληνική αστυνομία θα είναι διαστάσεων 2 επί 2 και θα έχουν 24ωρη αυτονομία, που σημαίνει ότι θα μπορούν να περιπολούν ακόμα και τη νύχτα, δε θα χρειάζεται να κατέβουν για να φορτίσουν την μπαταρία τους, και, όλα πια, θα έχουν κάμερες θερμικής απεικόνισης.

Μάλιστα, οι διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των συνοριοφυλάκων, θα ξεκινήσουν άμεσα και με διαδικασίες fast track, και αναμένεται να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Διαβάστε επίσης:

Νέα στρατιωτική άσκηση στον Έβρο: Έτσι περνάει το ποτάμι ο Ελληνικός Στρατός

Έβρος: Θωρακίζονται ξανά τα σύνορα – Τα νέα μέτρα

Έβρος: Στήνεται πρόχειρος φράχτης στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα

Σχετικές ειδήσεις