ΕΘΝΙΚΑ

Στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς στις δηλώσεις Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν συζητά θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης νησιών» σχολιάζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει στόχο να συνομιλήσει με την Τουρκία και να επιλύσει τα προβλήματα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Όμως ο Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν θα συζητήσει το θέμα της κυριαρχίας των νησιών που Αιγαίου. έχουν στρατιωτικοποιηθεί παράνομα ενάντια στους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Μητσοτάκης από τη μια πλευρά έστειλε μήνυμα διαλόγου, από την άλλη όμως ξεκαθάρισε πως δεν δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί σε ζητήματα τα οποία δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Δήλωσε πως δεν είναι προς συζήτηση το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου τα οποία έχουν στρατιωτικοποιηθεί ενάντια στις συνθήκες. Ανέφερε πως 'αυτό το θέμα δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι των διαβουλεύσεων'. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε πως η Τουρκία θέλει να προσεγγίσει την Ευρώπη, ωστόσο τόνισε πως 'ο δρόμος απο την Ευρώπη περνάει απο την Ελλάδα'».