ΕΘΝΙΚΑ

Λιβύη: Η χώρα τιμά τους στρατιωτικούς που έπεσαν στο καθήκον - Συγκινητική τελετή στο ΥΠΕΘΑ

Λιβύη: Η χώρα τιμά τους στρατιωτικούς που έπεσαν στο καθήκον - Συγκινητική τελετή στο ΥΠΕΘΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τίμησε τους τρεις στρατιωτικούς μας που έπεσαν στο καθήκον, στο τροχαίο δυστύχημα της Λιβύης.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στην τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, κατά την έπαρση της σημαίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου», με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Δείτε συγκινητικές εικόνες και βίντεο:

«Λεβέντη μου» - Σπάραξε η μητέρα του αρχιλογία Γιώργου Βούλγαρη στην κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στον αρχιλοχία Γεώργιο Βούλγαρη, ο οποίος σκοτώθηκε στο τραγικό τροχαίο στη Λιβύη, είπαν συγγενείς και φίλοι στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Όλοι οι κάτοικοι από το χωριό Μουζάκι Καρδίτσας, αλλά και από τα γύρω χωριά, έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του 27χρονου για να τιμήσουν τη μνήμη του και να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος, σύμφωνα με το thessaliatv.

«Γιώργο μου, λεβέντη μου, ο θάνατος», φώναζε συνεχώς η μητέρα του αδικοχαμένου αρχιλοχία.

Παρόντες στην κηδεία του 27χρονου ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αεροπορίας, Στρατού και Ναυτικού.

Στον Γιώργο Βούλγαρη απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19/9, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς.

«Ήταν ένας ήρωας»

Στην κάμερα του Alpha μίλησε η θεία του Γιώργου Βούλγαρη, η οποία συγκινημένη είπε: «Ήταν το καλύτερο παιδί, αγαπούσε την πατρίδα του, την οικογένειά του, ένας ήρωας».Ο Γιώργος Βούλγαρης είχε δύο αδελφές οι οποίες είναι επίσης στον στρατό. «Ταξίδευε συχνά, ήταν ευχαριστημένος, αλλά κάπου είχε κουραστεί και ήθελε να σταματήσει, αυτό ξέρω, τίποτα άλλο δεν ξέρω».