ΕΘΝΙΚΑ

«Ζήτημα μερικών εβδομάδων»: Προχωρά η πώληση των F–35 στην Ελλάδα

«Ζήτημα μερικών εβδομάδων»: Προχωρά η πώληση των F–35 στην Ελλάδα
AP, φωτογραφία αρχείου.

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F–35 στην Ελλάδα.

«Αποτελεί ζήτημα μερικών εβδομάδων να σταλεί η επίσημη ειδοποίηση της κυβέρνησης στο Κογκρέσο» για την πώληση των F–35 στη χώρα μας, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά το τυπικό σκέλος της διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, ενδεικτικό της πληροφορίας ότι αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι στην αμερικανική πρωτεύουσα αντιλαμβάνονται ότι μία ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση θα μπορούσε να αποστείλει λανθασμένα μηνύματα στην Αθήνα και να προκαλέσει αχρείαστη δυσπιστία στις σχέσεις των δύο χωρών.

Φαίνεται πως μετά την καθυστέρηση που προκλήθηκε (λόγω των λεπτών χειρισμών που απαιτεί από τους Αμερικανούς η προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ), στην Ουάσινγκτον κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρονοτριβής και ο Οκτώβριος πρέπει να είναι μήνας εξελίξεων «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Η αμερικανική πλευρά, λοιπόν, περιμένει να δει αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτίθεται να τηρήσει την πολιτική δέσμευση που έδωσε στο Βίλνιους και να φέρει το θέμα της Σουηδίας προς έγκριση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την έναρξη των εργασιών της, την 1η Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις