ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τι θα έχουν οι βαλίτσες του

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τι θα έχουν οι βαλίτσες του

Χωρίς τη σύζυγό του Εμινέ θα φτάσει ο Ερντογάν στην Αθήνα, καθώς δεν προβλέπεται διανυκτέρευση. 

Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών κυριαρχεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ανάλυσή τους υποστηρίζουν πως δεν έχει κλειδώσει η ατζέντα των επαφών, ενώ μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες είναι το μεταναστευτικό και η οικονομία.

Ειδικότερα, επισημαίνουν πως οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα συζητήσουν τον οδικό χάρτη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ», ενώ αναφέρουν ότι «ο Ερντογάν ήδη είχε δηλώσει πως οι σχέσεις των δύο χωρών επηρεάζονται αρνητικά από τις ΗΠΑ», όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή του για τον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να τεθούν ερωτήσεις στους αρχηγούς των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μανώλης Κωστίδης εκτίμησε πως σε ποσοστό 60% δεν πρόκειται να γίνουν.

Το δίκτυο HABER GLOBAL μετέδωσε: «Συνεχίζεται η διπλωματική δράση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει άλλη μια σημαντική επίσκεψη. Θα ταξιδέψει στην γειτονική Ελλάδα και θα έχει επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Επίσης θα υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια στην ατζέντα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα συνεδριάσει μετά απο 7 χρόνια υπο την προεδρία των δυο ηγετών.

Στις συνομιλίες θα τεθεί και ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί σχετικά με τα θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Επίσης αναμενεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει τα προβλήματα της 'τουρκικής μεινότητας' που ζει στη δυτική Θράκη».

Το δίκτυο A HABER μετέδωσε: «Θα πραγματοποιηθεί άλλη μια σημαντική επίσκεψη κι αυτή θα είναι στην Αθήνα. Έτσι, θα είναι η δεύτερη σημαντική επίσκεψη του προέδρου. Πριν από την επίσκεψη ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι τις σχέσεις μας επηρεάζονται αρνητικά από τις ΗΠΑ».

«Αστακός» η Αθήνα - Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί η Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου με την πρωτεύουσα να θυμίζει... φρούριο!

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί και έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρα εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones.

Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.