ΕΘΝΙΚΑ

Εμπρηστικές δηλώσεις Ράμα για Μπελέρη: Δεν έχει δίκιο η Ελλάδα - Είναι θέμα της Δικαιοσύνης

Εμπρηστικές δηλώσεις Ράμα για Μπελέρη: Δεν έχει δίκιο η Ελλάδα - Είναι θέμα της Δικαιοσύνης

Αμετακίνητος στην θέση του για την υπόθεση Μπελέρη ο Έντι Ράμα ο οποίος εμφανίστηκε να αδιαφορεί για τις ευρωπαϊκές παροτρύνσεις και τις όποιες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ

Αμετακίνητος στην πάγια θέση του εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα όσο αφορά την υπόθεση Μπελέρη. Όπως ανέφερε ο Απλαβός πρόεδρος η υπόθεη αφορά αποκλειστικάτ ην δικαιοσύνη και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του αναμείχθηκαν ούτε πρόκειται να αναμειχθούν.

Ο Έντι Ράμα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Α2CNN, επανέλαβε την θέση του ότι «η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στο θέμα του Μπελέρη» ενώ πρόσθεσε: «Η Αλβανία είναι ένα κράτος που δεν έχει άλλη δικαιοσύνη για πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και άλλη δικαιοσύνη για Αλβανούς άλλης υπηκοότητας. Δεν είναι θέμα που αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μειονότητες. Έχουμε κάνει για τις μειονότητες ό,τι δεν έχουν κάνει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Όσον αφορά το ζήτημα ορκομωσία του Φρέντι Μπελέρη, η δίη του οποίου ακόμη είναι σε εξέλιξη ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «εμείς δεν έχουμε καμία δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γίνει ή όχι η ορκωμοσία, ούτε η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα πότε γίνεται».

Τέλος σημειώνεται ότι ο κ. Ράμα εμφανίστηκε να αδιαφορεί για τις ευρωπαϊκές παροτρύνσεις και τις όποιες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ ώστε να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα λέγοντας μάλιστα πως: «Ακόμα και να γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και πέραν του στρατηγικού συμφέροντος της Αλβανίας, το οποίο είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών της δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

H εισαγγελία του Αρείου Πάγου εποπτεύει τις έρευνες για τη θανάτωση αρκούδων στη Βόρεια Ελλάδα

Ερντογάν: «Επιτυχημένη η επίσκεψη στην Αθήνα - Να τελειώσουμε τις αερομαχίες στο Αιγαίο»

Σαλαμίνα: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 43χρονη που δολοφόνησε ο 71χρονος σύντροφός της