ΕΘΝΙΚΑ

Γκιουλέρ «Θετικό το κλίμα με την Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί»

Γκιουλέρ «Θετικό το κλίμα με την Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί»

«Έχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα, καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Για να συνεχιστεί αμοιβαία το κλίμα αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Για θετικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Έχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα, καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Για να συνεχιστεί αμοιβαία το κλίμα αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Ως δύο γειτονικές ένοπλες δυνάμεις, θα αναπτύξουμε και θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις καλές, φιλικές σχέσεις. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο Γκιουλέρ.

Μιλώντας για τις συναντήσεις των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται για «διαδικασία που ξεκίνησε για να λυθούν τα προβλήματα αλλά για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη».

Εξήγησε δε πως πρόκειται για μία διαδικασία που έχει καθιερωθεί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης. «Πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί με τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί» είπε, τονίζοντας πως θα «συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις ασκήσεις μας με αμοιβαίο σεβασμό. Θα προσπαθήσουμε να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με τον ίδιο τρόπο, με αμοιβαίο σεβασμό».

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ είπε ακόμη ότι «υπάρχουν αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου. Πιστεύουμε ότι θα τις πραγματοποιήσουμε οπωσδήποτε αμοιβαία. Το συζητήσαμε αυτό εκεί με τον ομόλογό μου. Ο κ. Δένδιας είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν τη σεισμόπληκτη περιοχή, τότε ως υπουργός Εξωτερικών. Είπε ότι παρακολουθεί το έργο που γίνεται εκεί και ήθελε να το δει. Τον προσκάλεσα με μεγάλη χαρά. Θα έρθει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».