ΕΘΝΙΚΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την εκπαίδευση των «βατραχιών» (pics)

Ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την εκπαίδευση των «βατραχιών» (pics)

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο ίδιος μέρος της πολύ απαιτητικής εκπαίδευσης, την οποία ακολουθεί η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, είχε ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρέστη σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών Πλοίαρχος Απόστολος Γαβριελάτος ΠΝ στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και αποστολή της και παρακολούθησε μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του 199ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχουν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος.

Η διάρκειά του είναι είκοσι οκτώ εβδομάδες και τα αντικείμενα της εκπαίδευσης είναι, η φυσική κατάσταση, η αντοχή σε ψυχική και σωματική κόπωση, οι καταδύσεις με όλους τους τύπους των αυτόνομων καταδυτικών συσκευών μέχρι βάθους σαράντα μέτρων, οι υδρογραφήσεις/αναγνωρίσεις ακτών αποβάσεως, οι πολεμικές τέχνες, η χρήση φορητού οπλισμού και τυποποιημένων εκρηκτικών υλών και ο ανορθόδοξος πόλεμος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της εβδομάδας εντατικής εκπαίδευσης των νέων υποψηφίων βατραχανθρώπων και να συγχαρεί από κοντά τους επιτυχόντες μαθητές, εξαίροντας το ψυχικό και σωματικό σθένος που επέδειξαν.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές με υγεία.