ΕΘΝΙΚΑ

Στο Ερεβάν μεταβαίνει ο Γεραπετρίτης - Πυρετός διπλωματικών επαφών σε Μέση Ανατολή και Καύκασο

Στο Ερεβάν μεταβαίνει ο Γεραπετρίτης - Πυρετός διπλωματικών επαφών σε Μέση Ανατολή και Καύκασο

Σειρά επισκέψεων θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών

Για την Αρμένια αναχωρεί στο μέσο της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με τον Αρμένιο ομόλογό του και την ηγεσία της χώρας.

Με την επίσκεψή του αυτή ο Γιώργος Γεραπετρίτης θέλει να καταδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στον Καύκασο και να εκφράσει αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αρμενικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Αρμένιο ομόλογό του είχε συναντηθεί ο Έλληνας υπουργός τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και αργότερα στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας μαζί με Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών που είχε διοργανωθεί και με πρωτοβουλία της Ελλάδας.

Το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αρχής γενομένης από την Αίγυπτο.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεραπετρίτης θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στην Ιορδανία και σε άλλες αραβικές χώρες, ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις και σε χώρες στον Καύκασο.