ΕΘΝΙΚΑ

Φρέντι Μπελέρης: «Το κατηγορητήριο καταρρέει» λέει ο γιος του - Προειδοποίηση για βέτο από την Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης: «Το κατηγορητήριο καταρρέει» λέει ο γιος του - Προειδοποίηση για βέτο από την Αθήνα

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας, ενώ αναμένεται η απολογία του Φρέντι Μπελέρη και η πρόταση του εισαγγελέα

Όσο προχωράει η δίκη τόσο καταρρέει το κατηγορητήριο σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 9 μήνες, ενώ κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.

Ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης μιλώντας στον Alpha δήλωσε: «Πλησιάζουμε στους 9 μήνες προφυλάκισης, παράνομης προφυλάκισης. Δυστυχώς φτάνουμε στο τέλος αυτής της δίκης και ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα στοιχείο ενοχοποιητικό, που να αποδεικνύει ότι έγινε κάποια παράνομη πράξη ή κάποια ενέργεια παράνομη του πατέρα μου».

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας, ενώ αναμένεται η απολογία του Φρέντι Μπελέρη και η πρόταση του εισαγγελέα. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα υπενθυμίζουν στα Τίρανα το δικαίωμα βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

«Η Αθήνα εξακολουθεί να έχει σκληρή στάση και έχει προειδοποιήσει για βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Περιμένει από την αλβανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Γκόρο και τον διορισμό μίας προσωρινής διοίκησης του Δήμου μέχρις ότου ορκιστεί ο Φρέντι Μπελέρης».

Την ίδια ώρα επίθεση με αυγά και ύβρεις δέχθηκε ο ομογενής βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, την ώρα που έφτανε στο δικαστήριο για να παραστεί στη δίκη.

Σύμφωνα με τον Alpha, όταν ο κ. Ντούλες προέτρεψε τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους ταραξίες, εκείνοι του απάντησαν λέγοντάς του αν θέλει να υποβάλλει μήνυση.