ΕΘΝΙΚΑ

Σε πανικό οι Τούρκοι για τα F-35 - «Αν χτυπήσουμε τη Λάρισα, θα είναι άχρηστα»!

Σε πανικό οι Τούρκοι για τα F-35 - «Αν χτυπήσουμε τη Λάρισα, θα είναι άχρηστα»!

Δεν αρέσει ιδιαίτερα στους γείτονές μας το γεγονός πως η χώρα μας ενισχύεται με τα υπερσύγχρονα F-35

Σε μια θεωρητική συζήτηση η οποία είχε συγκαλυμμένη την απειλή προς την Ελλάδα, προχώρησαν ο παρουσιαστής του Haberturk και ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου.

Όταν ο μεν πρώτος αναρωτήθηκε για την σύγκριση ανάμεσα στα αναβαθμισμένα F-16 που έχει η Τουρκία και στα «γαλανόλευκα» F-35, τότε ο δεύτερος απάντησε πως αν χτυπηθεί το αεροδρόμιο που θα τα φιλοξενήσει, πχ η Λάρισα, τότε θα είναι... άχρηστα!

«Εμείς κάνουμε τη σύγκριση των F-35 με τα F-16 καθώς στην Ελλάδα θα παρχωρηθούν F-35 ενώ στην Τουρκία F-16. Aναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχει κάποιος εκσυγχρονισμένο F-16 ή μήπως F-35; Ποιο είναι καλύτερο σε επίπεδο μάχης;», είπε ο παρουσιαστής του Haberturk, Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, και μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου απάντησε: «Κάνετε μια ερώτηση που η απάντηση πρέπει να έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες», με τον Ερσόι να επανέρχεται, λέγοντας: «Να σας ρωτήσω απλά όπως το λέγαμε κάποτε μικροί. Ποιο πλακώνει στο ξύλο το άλλο;».

Ο Τοκμάκογλου απάντησε: «Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω. Ας υποθέσουμε πως οι Έλληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας. Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35; Τα F-35 είναι σαν ρομπότ. Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασύνδεση με άλλα ρομπότ. Δηλαδή όταν έρθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνούν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα. Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα F-35 αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη».