ΕΘΝΙΚΑ

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι Τούρκοι διακινητές -Η ταρίφα για Ελλάδα και Γερμανία

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι Τούρκοι διακινητές -Η ταρίφα για Ελλάδα και Γερμανία
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Μέσω Telegram οι διακινητές…προβάλουν τις «υπηρεσίες» τους για τους μετανάστες 

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι διακινητές ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ευρώπη, ενώ στα 4.500 ευρώ έχει φτάσει η ταρίφα για μεταφορά στην Ελλάδα.

Νεότερα στοιχεία δημοσιεύει η εφημερίδα BirGun, η οποία ανήκει στο αντιπολιτευτικό στρατόπεδο και όπως σημειώνει: «Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Τουρκία αυξάνεται συνεχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης και των πιέσεων του καθεστώτος του ΑΚΡ, γι’ αυτό κι έχει γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους διακινητές ανθρώπων».

Στο δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται πως οι διακινητές…προβάλουν τις «υπηρεσίες» τους μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και προσφέρουν «διαβεβαιώσεις» ασφαλούς διακίνησης μέσω δικηγόρων.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με έναν τέτοιο διακινητή και η ταρίφα που της έδωσε για να μεταφέρει μετανάστες στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 4.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνθρωποι αυτοί που ισχυρίζονται ότι παρέχουν παράνομη διέλευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και τις ΗΠΑ αναζητούν την…πελατεία τους μέσω αυτών των διαύλων. Οι «υπηρεσίες» άλλοτε είναι προπληρωμένες και άλλοτε όχι, ενώ οι εν λόγω ομάδες λαθρεμπόρων παρέχουν μεταφορά μέσω διαφόρων διαδρομών είτε οδικώς είτε με σκάφος.

Διακινητής με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα BirGun δήλωσε ότι οργανώνει παράνομες διελεύσεις ανθρώπων στους οποίους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή ένταλμα σύλληψης. Ο διακινητής έδωσε μάλιστα και «τιμολόγιο» διακίνησης ανθρώπων:

-4.500 ευρώ για διέλευση από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα με τα πόδια.
-11.500 ευρώ για διέλευση στη Γερμανία.