ΕΘΝΙΚΑ

Φρεγάτα «Ύδρα»: Καρέ καρέ η εμπλοκή της - Η νέα αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

Φρεγάτα «Ύδρα»: Καρέ καρέ η εμπλοκή της - Η νέα αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

Πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» συμμετείχε σήμερα τα ξημερώματα (13/03) σε επιχείρηση για την προστασία εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, κοντά στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, η «Ύδρα» εξαπέλυσε πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο, απομακρύνθηκαν.

«Σε μια εμπόλεμη ζώνη το ρίσκο είναι δεδομένο. Η υπερεξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι αν το ρίσκο λογικό ή εκφεύγει λογικών προβλέψεων. Θεωρώ ότι το ρίσκο είναι λογικό. Στις σύγχρονες μονάδες υπάρχουν περεταίρω δυνατότητες που δεν έχει η φρεγάτα μας», είπε στο OPEN ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρίσκεται σε νέα αποστολή συνοδείας άλλου εμπορικού πλοίου στη ζώνη κινδύνου στην Ερυθρά Θάλασσα. Μάλιστα εν πλω βρίσκονται και τα τέσσερα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», ενώ το ελληνικό πλοίο θα βρεθεί για ανεφοδιασμό στο Τζιμπουτί από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου.

Δένδιας: Είμαστε υπερήφανοι

Υπερήφανος δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά τη σημερινή εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» σε επιχείρηση για την προστασία εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, κοντά στην Υεμένη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα η φρεγάτα «Ύδρα» εξαπέλυσε πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο, απομακρύνθηκαν.

Από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Λίγες μέρες πριν, δύο μέρες πριν για την ακρίβεια, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και με τον Αρχηγό Ναυτικού ήμασταν στον Κόλπο του Άντεν με τη φρεγάτα μας Ύδρα. Νοιώσαμε την περηφάνεια να βλέπουμε τη σημαία της πατρίδας μας στον ιστό της Ύδρας και όπως ξέρετε η Ύδρα σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αποστολής της ενεπλάκη στην αποτροπή επίθεσης drones κατά εμπορικού πλοίου. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων του καθενός Έλληνα και της καθεμιάς Ελληνίδας και της ελληνικής κοινωνίας».