ΕΘΝΙΚΑ

Στην παραλαβή των τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Μητσοτάκης και Δένδιας

Στην παραλαβή των τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Μητσοτάκης και Δένδιας

Η τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων πραγματοποιείται στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου, στον Μαραθώνα.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα παραστούν στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου, στον Μαραθώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση.

Πρόκειται για τη νεότερη και πιο ικανή έκδοση των ναυτικών ελικοπτέρων Seahawk, και η χώρα μας αρχικά θα παραλάβει τρία, και στη συνέχεια επτά.

Τα MH-60 είναι «καρποί» του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες κι αποτελούν το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας.

Διαθέτει εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητά τους με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra, που σε λίγο θα ενταχθούν στον στόλο του, όπως και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για στοιχεία που ενδυναμώνουν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δείτε εικόνες: