ΕΘΝΙΚΑ

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: «Μικρά κράτη της Ευρώπης ζητούν σκληρότερη πολιτική έναντι της Ρωσίας»

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: «Μικρά κράτη της Ευρώπης ζητούν σκληρότερη πολιτική έναντι της Ρωσίας»
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Μήνυμα με αιχμή κατά της χώρας μας από τη Ρωσία 

Μήνυμα με σαφή αιχμή κατά της Ελλάδας έστειλε η ρωσική πρεσβεία στην χώρα μας.

Σε ανάρτησή της στο X, επικαλούμενη αναφορές του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πρεσβεία στάθηκε ιδιαίτερα στην στάση μικρών ευρωπαϊκών κρατών, όπως τα χαρακτήρισε.

«Όσον αφορά τα μικρά κράτη της Ευρώπης. Πρώτον, σεβόμαστε όλους, ό,τι κι αν γίνεται. Δεύτερον, όταν αυτά τα μικρά κράτη ζητούν σκληρότερη πολιτική έναντι της Ρωσίας και κάποια ακραία μέτρα, καταλαβαίνουν ότι δεν θα νιώσουν τις συνέπειες των προκλητικών δηλώσεων», αναφέρεται. Στο μήνυμα συμπληρώνεται ότι αυτοί που θα νιώσουν τις συνέπειες είναι τα μεγαλύτερα κράτη για αυτό και είναι πιο συγκρατημένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνόδου είναι η στήριξη στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και βιομηχανία και οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό, τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι και για τη σημασία του ουκρανικού Νότου, με αιχμή τον ουκρανικό θαλάσσιο διάδρομο για την εξαγωγή αγαθών.