ΕΘΝΙΚΑ

25η Μαρτίου: Oλοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

25η Μαρτίου: Oλοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο Σύνταγμα στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τα στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στο Σύνταγμα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χαρίζοντας στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εντυπωσιακές εικόνες.

Προηγήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β', παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

«Η 25η Μαρτίου 1821 ήταν κορυφαία στιγμή της μακραίωνης πορείας του έθνους μας, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητά τους μάς θυμίζουν ότι οι Έλληνες απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις πάντα αντλούμε μέσα στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση.

Άτυχημα στην παρέλαση - Νεαρός στρατιώτης βρέθηκε στο έδαφος

Νωρίτερα σήμερα τις αισθήσεις του έχασε νεαρός στρατιώτης κατά την εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία του Βόλου.

Ο νεαρός στρατιώτης βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο έδαφος, με τη ΛΕΔ Μαγνησίας αλλά και τους επισήμους να σπεύδουν στο σημείο να τον βοηθήσουν, σύμφωνα με thenewspaper.

Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία και επέστρεψε στην παρέλαση, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις