Στον κόσμο τους οι Τούρκοι - Επιμένουν στην αμφισβήτηση ης κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Η τουρκική αντιπολίτευση συνεχίζει να... ονειρεύεται τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Στον κόσμο τους οι Τούρκοι - Επιμένουν στην αμφισβήτηση ης κυριαρχίας των ελληνικών νησιών
1'

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από την Τουρκία, καθώς η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας συνεχίζει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Γιάνκι Μπαγτζιόγλου, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε: «Η Τουρκία θα πρέπει να ασκήσει πλήρως και αποτελεσματικά τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς κανένα περιορισμό στο πεδίο. Ειδικότερα, τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ‘Νησιά με Αποστρατικοποιημένο Καθεστώς’ (‘GASA’) και τα ‘Νησιά των οποίων η Κυριαρχία δεν έχει Παραχωρηθεί με Συμφωνίες’ (‘EGAYDAAK’) πρέπει να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη τόσο στον Τύπο όσο και ενώπιον διεθνών οργανισμών. Τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα σκάφη πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, η οποία φέτος δεν διεξήχθη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί».

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν αποκυήματα της τουρκικής φαντασίας σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί η τακτική «ζητάμε διαρκώς για να πάρουμε το οτιδήποτε», όπως άλλωστε κάνει συχνά και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή