ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;

Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;

O ακήρυχτος πόλεμος της φωτιάς και οι απαντήσεις που ζητά ο ελληνικός λαός

Ο απολογισμός που θα αφήσει το ολοκαύτωμα του ελληνικού νησιού είναι τραγικός. Τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε επίπεδο τοπικής οικονομίας οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η τοπική κοινωνία και μαζί και όλη η χώρα θρηνεί για ακόμη μια φορά. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτό το καλοκαίρι, αφού για μια ακόμη χρονιά παραδίδεται απροστάτευτη στον «πύρινο» εφιάλτη.

Και ποιοι είναι αλήθεια εκείνοι που αποσκοπούν στην ολοκληρωτική καταστροφή; Ποιοι είναι εκείνοι που λειτουργώντας με τέτοιο συντονισμό και τέτοιον επαγγελματισμό στέλνουν την Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα; Γιατί εδώ μιλάμε για έναν αργό θάνατο, χωρίς καμία αμφιβολία.

Στο μυαλό μας έρχονται σενάρια όμοια με αυτά του καλοκαιριού του 2007. Οι πληροφορίες που καταφθάνουν στο newsbomb.gr είναι πολλές και προκαλούν πολλά ερωτηματικά!

Κρύβεται άραγε τουρκικός δάκτυλος πίσω από την καταστροφική πυρκαγιά της Χίου; Ακούει κανείς την τοπική κοινωνία του νησιού; Και ναι, θα τολμήσει κανείς να φέρει την αλήθεια στο φως;

Με βάση την κοινή λογική... Η οικονομία ενός νησιού καταστράφηκε. Η Χίος είναι ένα βήμα από τα παραλία της Σμύρνης. Ένα ελληνικό προϊόν (μαστίχα) έχει πληγεί πλέον ανεπανόρθωτα, σε μια εποχή που η παραγωγή και η επένδυση στα ελληνικά προϊόντα αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές. Και μόλις τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, όλα θα ξεχαστούν. Όμως η Χίος θα βιώνει τις συνέπειες του ακήρυχτου πολέμου!

Ποιος είναι ο κερδισμένος από αυτήν την κατάσταση;

Και δεν αρκούν πλέον οι γενικόλογες τοποθετήσεις. Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις και δράσεις εδώ και τώρα, για να μην επαναληφθεί ποτέ αυτό το φαινόμενο, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να μην καταστραφεί μια ολόκληρη τοπική οικονομία, για να μην καταλήξουμε δίχως ένα δέντρο πάνω από το κεφάλι μας.

Διαβάστε επίσης:

Η καταστροφή της Χίου

Τραγική η κατάσταση στη Χίο – Πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια

Πύρινη λαίλαπα απειλεί τα μαστιχοχώρια