ΕΘΝΙΚΑ

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές ακόμα και από επίσημα χείλη, ότι η καταστροφή του καλοκαιριού το 2007 ήταν πιθανότατα έργο πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Φαίνεται πως και αυτή τη φορά υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στα νησιά μας.

Τόσο η πυρκαγιά της Χίου, που ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα, σε δύσβατο σημείο και δίπλα από μία Μονή, όσο και αυτή της Ζακύνθου, όπου ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία, έχουν δημιουργήσει στις Αρχές τη βεβαιότητα ότι είναι έργο εμπρηστών. Ποιοι είναι αυτοί οι εμπρηστές όμως; Πώς γίνεται να ξεσπούν δύο τόσο ύποπτες πυρκαγιές στα δύο Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά άκρα της χώρας; Γιατί αναγκάζεται η Πολιτεία να αναθέσει την έρευνα στην ΕΥΠ;

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsbomb.gr «Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;», o ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε σήμερα, δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες η χώρα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Αντιμετωπίζουμε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Για να σας δώσω έναν αριθμό: Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε 589 πυρκαγιές. Μόνο σήμερα το πρωί έχουν εκδηλωθεί 16 νέες πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθηση των προβλημάτων σε επίπεδο υλικού, τα οποία ήδη πολύ καλά γνωρίζετε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Και θα ήθελα βαθιά να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα ήθελα επίσης να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμών εκ προθέσεως. Για τον λόγο αυτό έχω ζητήσει ήδη πέρα από τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών της, τη βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών». Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός απάντησε ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούν όχι μόνο τη Χίο αλλά και τη Ζάκυνθο.

Εντελώς «συμπτωματικά», λίγες μόλις ημέρες πριν, το μοναδικό από τα δύο αξιόμαχα ρώσικα χοβερκραφτ αποβατικά σκάφη «Zubr», παραδίδεται στις φλόγες μέσα στον Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού. Μια φωτιά, τουλάχιστον «περίεργη»: Το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιείται για ταχεία αποβατική επέμβαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε περίπτωση που δεχθούμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων, που όλοι αναγνωρίζουμε ποιες μπορεί να είναι αυτές. Μάλιστα μία πληροφορία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σκάφος βάφτηκε πρόσφατα με ένα βραδυφλεγές βερνίκι, που προμηθευτήκαμε από τις ΗΠΑ και για το οποίο η κατασκευάστρια ρωσική εταιρεία δεν έδινε πιστοποίηση. Το σκάφος, αντί να έχει μία «βραδεία ανάφλεξη», έγινε παρανάλωμα σε αστραπιαίο χρόνο….

Με αυτά τα δεδομένα, πόσο εύλογο είναι να θεωρηθούν άσχετες οι μόλις μερικούς μήνες έκανε εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για το Καστελόριζο; Ο Ταγίπ Ερτογάν προανήγγειλε έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ του ελληνικού νησιού! Το ότι οι Τούρκοι ορέγονται το νησί το γνωρίζουμε πλέον και επισήμως, αφού το Καστελόριζο αποτελεί το αγκάθι στη «μασχάλη» της Τουρκίας το οποίο αναχαιτίζει την ΑΟΖ που οραματίζεται η Άγκυρα. Πρόσφατα ξεκίνησε ακτοπλοϊκή σύνδεση για μεταφορά τουριστών από το Κας της Τουρκίας στο Καστελόριζο και πίσω και μάλιστα πριν μερικά 24ωρα ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ε.Ε Μπαγίς πρότεινε να χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο του Καστελόριζου για διασύνδεση με το Κας. Πολλά έχουν γραφτεί για προσπάθειες «ξένων» επενδυτών να αγοράσουν οικόπεδα εκεί, ενώ πρόσφατα ακόμα και χάρτης της Ε.Ε που αποσύρθηκε μετά από ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας περιελάμβανε το Καστελόριζο ως ελληνικό έδαφος…. Η τουρκική εφημερίδα Posta στις εσωτερικές σελίδες της και με τον τίτλο «Τα μάτια των Τούρκων στραμμένα στα ελληνικά νησιά» γράφει ότι η Ελλάδα «που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ενδέχεται να βγει από τη ζώνη του ευρώ, έχει βγάλει προς πώληση ακόμα και τα νησιά της». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συντονιστής του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας Πάνος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι υπάρχουν τουρκικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα λιμάνια. Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις μέλους του ΔΣ του τουρκικού επενδυτικού Ομίλου Global ότι «θα λάβουμε μέρος στις ιδιωτικοποιήσεις, θα συμμετάσχουμε στους διαγωνισμούς για τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των λιμένων των νησιών, εκτός της Αθήνας και Θεσσαλονίκης». Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ελλάδας του Συμβούλιου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Σελίμ Εγκελί δήλωσε ότι τώρα είναι ο καιρός για τις τουρκικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Taraf στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Τα βλέμματα των Τούρκων στραμμένα στην Ελλάδα», γράφει ότι μετά το πράσινο φως που άναψε η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων και των μαρίνων της χώρας, οι επιχειρηματίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις μαρίνες και τα λιμάνια στα νησιά. Η Vatan γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα και στην συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο «Είμαστε υποψήφιοι για τα λιμάνια του γείτονα». Στο δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα πουλάει όσο-όσο από το λαχείο μέχρι τα λιμάνια και τις μαρίνες. Οι μεγαλύτεροι υποψήφιοι για τα λιμάνια και τις μαρίνες είναι οι Τούρκοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Αναφορά στο ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών γίνεται και στις υπόλοιπες εφημερίδες με χαρακτηριστικούς τίτλους: «Τα βλέμματα των Τούρκων στραμμένα στα λιμάνια του γείτονα», «Υποψήφιες οι τουρκικές εταιρείες για τα ελληνικά λιμάνια», «Ο επιχειρηματίας Κότς άνοιξε τον δρόμο και οι Τούρκοι επιχειρηματίες επιθυμούν να πάρουν μαρίνες στην γείτονα». «Ο όμιλος Global θέλει τα λιμάνια της Ελλάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο τουρκικός στρατός έχει εκπονήσει ακόμα και σενάρια απόβασης στο Καστελόριζο, σχεδιάζοντας ακόμα και σχετικούς χάρτες, ανάλογους με αυτούς της υπόθεσης του σχεδίου «Βαριοπούλα» για τον Έβρο που περιελάμβανε και κινήσεις αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα και προβοκάτσιας πριν την… «εισβολή». Όσο καιγόταν άλλωστε η Χίος, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης αλώνιζε στην Θράκη, δήθεν για το ραμαζάνι, προωθώντας στο ακέραιο την τουρκική προπαγάνδα… που δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις επέτρεψαν επί σειρά ετών να βρίσκει γόνιμο έδαφος στην περιοχή.

Είναι σαφές ότι οι πολλές συμπτώσεις μαζί παύουν να συνιστούν σύμπτωση. Είναι σαφές ότι η γειτονική Τουρκία, που πάντοτε εποφθαλμιά τα εδάφη και τα δίκαια της Ελλάδας, δεν αφήνει τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Όσο οι ξένοι δανειστές μας υποχρεώνουν την Ελλάδα σε νέες θυσίες (μέχρι και περικοπές σε δαπάνες καίριες ακόμη και για την άμυνα της χώρας) και μας στριμώχνουν περισσότερο, τόσο οι Τούρκοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσχεράνουν τη θέση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Και, προφανώς, δε θα σταματήσουν μόνο στα θεμιτά μέσα τον αγώνα τους να προωθήσουν τα σχέδιά τους εις βάρος της Ελλάδας. Κάτι που θα είναι ευκολότερο, όσο πιο γονατισμένη βρίσκουν τη χώρα μας.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για την Ελλάδα, το οποίο οφείλει να λάβει υπόψη η κυβέρνηση. Εδώ που φτάσαμε, διακυβεύεται ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στιγμή!

Διαβάστε επίσης:

Ο Δένδιας επιστρατεύει την ΕΥΠ για τον εντοπισμό των εμπρηστών

Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;

Ροή Ειδήσεων