ΕΘΝΙΚΑ

Το τουρκικό λιμενικό κάνει «πλάτες» στους δουλέμπορους

Το τουρκικό λιμενικό κάνει «πλάτες» στους δουλέμπορους

Αν και σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ήταν κοινό «μυστικό», ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρας μας έχει καθαρά τουρκική «υπογραφή», ωστόσο δεν παύει να προκαλεί αίσθηση η κυνική ομολογία ενός Τούρκου δουλέμπορου, ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας γίνεται με την κάλυψη των τουρκικών Σωμάτων Ασφαλείας.

«Μέσα στην υπόθεση βρίσκονταν και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος της περιοχής του Σεφερίχισαρ. Ο αρχηγός συνέχεια μας έλεγε. «Κάντε εσείς αυτό που πρέπει και εγώ θα σας στηρίζω». Διότι και ο ίδιος έπαιρνε ποσοστά από τους δουλέμπορους», αποκαλύπτει ο Μουχαρέμ, ο οποίος υποστηρίζει ακόμη, πως η Σμύρνη είναι το σημείο όπου βρίσκονται όλοι όσοι ασχολούνται με το δουλεμπόριο. Για κάθε μεταφορά μιας ομάδας λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, λάμβανε περίπου 1000 ευρώ.

Το θέμα είναι οι ελληνικές Αρχές να αξιοποιήσουν μία τέτοια ομολογία και να την παρουσιάσουν αρμοδίως τόσο ενώπιον της Τουρκίας όσο και ενώπιον της ΕΕ για τα περαιτέρω. Μην ξεχνάμε άλλωστε, την εξίσου κυνική ομολογία – δόγμα Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες - θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά».