ΕΘΝΙΚΑ

Μπαράζ παραβιάσεων από τα τουρκικά μαχητικά!

Μπαράζ παραβιάσεων από τα τουρκικά μαχητικά!

Για ακόμη μία φορά η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν άκρως προκλητική...

Εναέριες παραβιάσεις ακόμη και υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι συνέθεσαν το σκηνικό της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι «καλοί μας γείτονες» δεν σεβάστηκαν ούτε την ημέρα μνήμης του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Και όχι μόνο αυτό αλλά με τον πιο προκλητικό τρόπο παραβίασε τον εναέριο χώρο. Μάλιστα η ενέργεια των τουρκικών μαχητικών χαρακτηρίζεται διεθνώς ως «εχθρική πρόθεση», όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.
Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, όπως και την 23η Μαΐου του 2006, εισήλθε στο FIR Αθηνών νότια της Σάμου και στις 8:43 πραγματοποίησαν υπερπτήση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8.000 ποδιών.

Όπως ήταν φυσικό, τα «ελληνικά φτερά» σηκώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά.

Για ακόμη μία φορά γίνεται φανερό το γεγονός πως η Άγκυρα αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα εμπλουτίζοντας τη δράση της με επιχειρήσεις ελικοπτέρων

Την προηγούμενη Τρίτη 4 οπλισμένα μαχητικά και 10 ελικόπτερα πραγματοποίησαν 15 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η σκληρή και άκρως προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων οφείλεται στο ζήτημα που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της «ευρωπαϊκής» ΑΟΖ.