ΕΘΝΙΚΑ

Μπερίσα:Απαρέδεκτο και παράλογο να μπλέκεται η Ελλάδα σε εσωτερικά μας

Μπερίσα:Απαρέδεκτο και παράλογο να μπλέκεται η Ελλάδα σε εσωτερικά μας

Σε προκλητική παρέμβαση για το θέμα των γεγονότων της Πρεμετής προχώρησε σήμερα μέσω του γραφείου τύπου του ο Σαλί Μπερίσα, οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στην Ελλάδα να μην ασχολείται με τους ομογενείς της... πόσο δε μάλλον με τους υπηκόους της, αφού ένας εκ των τραυματιών της Πρεμετής ήταν Έλληνας υπήκοος και ο άλλος ομογενής, όπως επίσης να μην ασχολείται αν δέχεται επιθέσεις το Προξενείο μας από γραφικούς εθνικιστές της χώρας του.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θεωρεί απαράδεχτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών» και προσθέτει ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις». Ο Σαλί Μπερίσα, ωστόσο, αφού πέταξε πρώτα τις ψευτοπαλικαριές του, καταδίκασε στη συνέχεια τις πράξεις του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων και μάλιστα έκανε λόγο για πρακτικές εποχών Χότζα:

«Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το γεγονός κατά το γραφείο τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους Ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».

Ο Σαλί Μπερίσα κατέκρινε επίσης χθεσινές πράξεις ορισμένων πιστών και ιερέων στην Πρεμετή, και θεωρεί αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές. Παρότρυνε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα ώστε από κοινού με τις προαναφερόμενες αρχές «να προβούν στις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις δέουσες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη».

Διαβάστε επίσης:

Η ελληνική απάντηση; Από το πρωί «τρώνε πόρτα» οι Αλβανοί στην Κακαβιά

Αλβανικό ΥΠΕΞ: Ρόδα πέταξε την πέτρα στο... ελληνικό προξενείο!

Ρoή Ειδήσεων