ΕΘΝΙΚΑ

Φαρσέρ ή οι Anonymous «χτύπησαν» το (νέο) σάιτ του Πενταγώνου;

Φαρσέρ ή οι Anonymous «χτύπησαν» το (νέο) σάιτ του Πενταγώνου;

Αφορμή έδωσε η επίσημη «πρώτη» του νέου, ρετουσαρισμένου, ιστότοπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βγήκε στον αέρα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Στο FACEBOOK λοιπόν αναρτήθηκε νωρίς μια «προειδοποίηση» στην οποία απευθυνόταν στο Υπουργείο Άμυνας και λίγο -πολύ έγραφε ότι μιας και ανεβάσατε το νέο σας σάιτ, «πέστε αλεύρι» ο ...τάδε ( ο χάκερ, δηλαδή με τον ιό του) ...σας περιμένει ! Έβαζε δε δίπλα και την νέα, υποτίθεται, ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπ. Άμυνας : www.mod.mil.gr/robots.txt.(βλεπε την αποτύπωση που δημοσιεύουμε παρακάτω).

anonymous ypetha

Όποιος λοιπόν έκανε κλίκ στην διεύθυνση αυτή έπεφτε σε «τοίχο» και του δημιουργείτο η εντύπωση ότι ο χάκερ ( ή οι Anonymous) έχει καταφέρει πλήγμα στην (ηλεκτρονική) εικόνα του Υπ. Άμυνας! Η υπόθεση αυτή ήταν αρκετή για να θέσει σε συναγερμό τους ...κυβερνοστρατιώτες του ΓΕΕΘΑ!

Έλα όμως που τελικά δεν ήταν έτσι- τουλάχιστον όπως λένε από το Πεντάγωνο! Διότι, λένε, η ηλεκτρονική διεύθυνση αυτή είναι ανύπαρκτη και ..ορθώς παραπέμπει σε ...τοίχο! Οι πραγματικές web διευθύνσεις του υπουργείου Άμυνας είναι www.mod.mil.gr και www.mod.gr και -από σήμερα - και η www.ypetha.gr.

Οπότε , όπως έλεγαν στελέχη του Υπ. Άμυνας μάλλον η όλη υπόθεση ήταν μια φάρσα κάποιου στο FACEBBOK προς τους «φίλους» του και πιθανότατα όχι δράση χάκερς κατά της ιστοσελίδας, η οποία όπως ισχυρίζονταν, λειτουργούσε κανονικά!
Όχι βέβαια ότι δεν μπορούν να επιχειρηθούν ( και ίσως να πετύχουν ) ή δεν έχουν γίνει στο παρελθόν τέτοιες απόπειρες. Και σήμερα , αυτή την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, κάποιοι σίγουρα το ...επιχειρούν. Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν πάντως ότι ...«έχουν γνώση οι φύλακες»!

Ο νέος ιστότοπος

Ανεξαρτήτως πάντως από όλα αυτά την απόφαση για τη δημιουργία του νέου ιστότοπου έλαβε τον Απρίλιο του 2012 ο (τότε)Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος- και υλοποιήθηκε/ολοκληρώθηκε πάλι επί των ημερών του..
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου ιστότοπου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών (ΤΠΕΝΤ) του Πενταγώνου σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου.

Μας πληροφόρησαν αρμοδίως ότι νέος ιστότοπος υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το στρατιωτικό προσωπικό του ΤΠΕΝΤ, με εργαλεία ανοιχτού λογισμικού και χωρίς κανένα κόστος. Είναι, όπως αναφέρουν επισήμως, «αξιόπιστος και ασφαλής, φιλικός προς τον χρήστη και ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Είναι δε προσαρμοσμένος στα πρότυπα που καθορίζει το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για όλους τους φορείς του Δημοσίου»...