ΕΘΝΙΚΑ

Στη Θράκη ο Μπαγίς – Ανησυχία στο ΥΠΕΞ

Στη Θράκη ο Μπαγίς – Ανησυχία στο ΥΠΕΞ

Στη Θράκη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Ελλάδα.

Αν και ο κ. Μπαγίς κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα μίλησε με θερμά λόγια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ίδια ώρα όμως το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αντάλλασσε με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώσεις και αιχμές που αφορούσαν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί την Τουρκική πρεσβεία. Δεν θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των νέων γραφείων καθώς αποφασίστηκε τελικά αυτά να γίνουν όταν έρθει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Ο Μπαγίς θα μεταβεί αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφτεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου.

Το απόγευμα θα ταξιδέψει οδικώς για την Κομοτηνή και αύριο θα πάει στην Ξάνθη. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιδιωτική» και θα έχει επαφές με τη μουσουλμανική μειονότητα και τους ψευδομουφτήδες.