ΕΘΝΙΚΑ

Σκόπια:Ο Βενιζέλος γεννήθηκε ως Τούρκογλου!

Σκόπια:Ο Βενιζέλος γεννήθηκε ως Τούρκογλου!

Σκοπιανό δημοσίευμα αναφέρεται στον ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας ότι έχει γεννηθεί με το επώνυμο Τούρκογλου που θα πει στα τουρκικά «γιος του Τούρκου», αλλά έχει αλλάξει το όνομά του, προκειμένου να προχωρήσει στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με αναφορά του ανταποκριτή του σκοπιανού πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, οι πληροφορίες αυτές γνωστοποιήθηκαν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προς την έδρα τους και πρόσφατα παρουσιάσθηκαν από την «Wikileaks» που δημοσίευσε εκθέσεις των διπλωματικών γραφείων προς τις ΗΠΑ, από όλον τον κόσμο.

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Βενιζέλος, εμπλέκεται άμεσα στη διαμάχη για το όνομα «Μακεδονία» την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα είχε αντιταχθεί στη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο αρθρογράφος- συνεχίζει η σλαβική εφημερίδα- της «Athens News» Μαρκ Δραγούμης είχε γράψει κάποτε, τον Φεβρουάριο του 1994, ως υπουργός Γενικής Γραμματείας και πληροφοριών, ο Βενιζέλος ήταν αυτός που έπεισε τον προβληματικό πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, να επιβάλει εμπάργκο στη χώρα, λόγω της ονομασίας της», επεσήμανε ο Δραγούμης, σύμφωνα με τον οποίο, το κίνητρο του Βενιζέλου για αυτή την ενέργεια ήταν «να κερδίσει ψήφους των εθνικιστών στην εκλογική περιφέρεια του τη Θεσσαλονίκη», σημειώνει το δημοσίευμα..

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων