ΕΘΝΙΚΑ

Ράπτη:Ανιστόρητη και επικίνδυνη η δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο

Ράπτη:Ανιστόρητη και επικίνδυνη η δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο

«Ανιστόρητη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την δήλωση Ερντογάν για την Κυπριακή Δημοκρατία η Συλβάνα Ράπτη και κάλεσε την ΕΕ «επιτέλους» να«αφυπνιστεί».

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Συλβάνα Ράπτη προχώρησε σε παρέμβαση προ ημερησίας διατάξεως, σχετικά με τη δήλωση, του Τούρκου Πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα περί «μη ύπαρξης κράτους που ονομάζεται Κύπρος». Η κα Ράπτη τόνισε πως η δήλωση αυτή είναι επικίνδυνη γιατί περιφρονεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων εθνών σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή πριν την έναρξη νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφυπνιστεί.

180613172030 0279

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης: «Την προηγούμενη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, κύριος Ερντογάν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κράτος το οποίο ονομάζεται Κύπρος. Η δήλωση αυτή αμφισβητεί την ύπαρξη ενός από τα 28 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση αυτή είναι και ανιστόρητη και επικίνδυνη. Είναι ανιστόρητη γιατί περιφρονεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, δυναμιτίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας και βεβαίως προσβάλει βαρύτατα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επιπλέον επικίνδυνη γιατί γίνεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία το Κυπριακό μπαίνει σε μία κρίσιμη φάση. Οφείλει η Διεθνής Κοινότητα και κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση να αφυπνιστεί επιτέλους σε σχέση με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το θέμα του Κυπριακού».

Διαβάστε επίσης:

Έντονα αντιδρά η ελληνοαμερικανική κοινότητα στις δηλώσεις Ερντογάν

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν:«Δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος»

Αποστάσεις από την προκλητική δήλωση Ερντογάν παίρνουν οι ΗΠΑ

Έντονη η αντίδραση της Λευκωσίας στις δηλώσεις Ερντογάν

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Ερντογάν

Προκλητικός Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος!