ΕΘΝΙΚΑ

Η ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε στην Ουάσιγκτον

Η ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε στην Ουάσιγκτον

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε στην Ουάσιγκτον με λιτή εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας και με πρωτοβουλία του Ακολούθου 'Αμυνας Σχη (ΠΖ) Ευάγγελου Παπαδόπουλου, του Ναυτικού Ακολούθου Πχου (ΠΝ) Παύλου Παναγιωτόπουλου και του Αεροπορικού Ακολούθου Σμχου (Ι) Ιωάννη Μπιρμπίλη.


Την τελετή χαιρέτισε ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος εξήρε τη συνεισφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και ως συμμάχου των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού διαχρονικά, καθώς στάθηκαν δίπλα του σε όλες τις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές».

Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε επίσης ότι «σήμερα ειδικά, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός παρέχει τα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ ήταν πάντοτε μαζί σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις, Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη μάχη κατά του ολοκληρωτισμού, ενώ σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να φέρουν ασφάλεια και ευημερία σε μια ταραγμένη γωνιά του πλανήτη».

Ο Ακόλουθος 'Αμυνας τίμησε τη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανών αξιωματικών, «που εμπνευσμένοι από τις ελληνικές αρχές υπηρετούν στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τους Αμερικανούς αξιωματικούς που έχουν εκπαιδευτεί και υπηρετήσει στην Ελλάδα, καθώς και το προσωπικό του αμερικανικού Υπουργείου 'Αμυνας που συνεργάζεται άριστα με την ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Ουάσιγκτον».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ακόλουθοι 'Αμυνας και εκπρόσωποι στρατιωτικών αποστολών των πρεσβειών της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Εγγύηση σταθερότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Δείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις εν δράσει και νιώστε εθνικά υπερήφανοι -vid