ΕΘΝΙΚΑ

Επιβάλλουν τα τουρκικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής!

Επιβάλλουν τα τουρκικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής!

Συστηματική προσπάθεια για επιβολή και της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης και ισότιμης για χρήση στις συναλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες και στον δημόσιο βίο της Θράκης καταβάλει με υπόγειες μεθοδεύσεις η Άγκυρα διά ενεργούμενών της στην μουσουλμανική μειονότητα.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι στην προσπάθεια «άλωσης» της Θράκης από τη Τουρκία , πέραν της εκφοβιστικής τακτικής των εγκάθετων του προξενείου προς τους μουσουλμάνους με την προτροπή «μίλα τουρκικά» στην καθημερινότητα, έχουν προστεθεί και μερικές «κεντρικά» καθοδηγούμενες ενέργειες για την χρήση της τουρκικής σε επίσημο επίπεδο στον δημόσιο τομέα.

Η εφημερίδα NEWSBOMB βρέθηκε στη Θράκη, έκανε ρεπορτάζ και κατέγραψε ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

νοσοκομείο-Κομοτηνής

Κάποιοι ειδικεύομενοι γιατροί μουσουλμάνοι -με επιρροές, όπως εγράφη, από το Τουρκικό Προξενείο- συνομιλούν με μουσουλμάνους ασθενείς μόνο στα τουρκικά για τη λήψη του ιστορικού χωρίς να ενημερώνουν τους ειδικούς εποπτεύοντες ιατρούς για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο καθένας! Αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις όταν αυτοί λείπουν από το νοσοκομείο κανείς να μην γνωρίζει την κατάσταση των ασθενών.

Δεν συμμορφώνονται

Παρά τις παρατηρήσεις και τις οδηγίες της διοίκησης οι συγκεκριμένοι ειδικευόμενοι αρνούνται να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα ο διοικητής του νοσοκομείου να αναγκαστεί να εκδώσει έγγραφο με το οποίο επισημαίνει ότι η συνεννόηση πρέπει να γίνεται στην ελληνική γλώσσα και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να ενημερώνεται άμεσα ο ειδικός γιατρός ώστε να αποφασίζει περί του πρακτέου και να δίνει τις δέουσες ιατρικές εντολές.

nosokomeio komotinis

«Η οδηγία -εξήγησε με δήλωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου δεν αναφέρεται σε κάθε συνομιλία μεταξύ ιατρού και ασθενών αλλά αυστηρά στη λήψη του ιστορικού του ασθενούς από τον ειδικευόμενο ιατρό, ο οποίος, σύμφωνα με την οδηγία, σε περίπτωση που συνομιλεί με τον ασθενή σε γλώσσα που δεν γνωρίζει ο ειδικός, θα πρέπει να μεταφράζει άμεσα το περιεχόμενο της συνομιλίας ούτως ώστε ο γιατρός που έχει και την ευθύνη του περιστατικού, να θέτει τις σωστές ερωτήσεις και να καταλήγει με βάση τις απαντήσεις του ασθενούς σε ορθή διάγνωση για να δίδει τις δέουσες εντολές νοσηλείας.

Έτσι, αποφεύγονται κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των πολιτών αλλά και για τον ειδικευόμενο, ο οποίος αμελεί να ενημερώσει τον ειδικό γιατρό για το περιεχόμενο της συνομιλίας».

venizelos6

Καμμία αντίδραση από Βενιζέλο - Άδωνι

Ωστόσο ο τούρκικος Τύπος δεν ασχολήθηκε με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών από παρανοήσεις κλπ , αλλά με την ...γλώσσα.

Έτσι π.χ. η "Yeni Safak" έγραψε για... «απαγόρευση της χρήσης της τουρκικής γλώσσας» στο νοσοκομείο Κομοτηνής! Το ίδιο έκαναν και οι «καθοδηγητές» του τουρκικού προξενείου και τα τσιράκια τους με την προπαγάνδα τους.

Δυστυχώς δεν αποτελεί είδηση (και έκπληξη) ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχουν αντιδράσει ακόμα.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα!

Προσπάθεια τουρκικής διείσδυσης στα Δωδεκάνησα μέσω φόρουμ του ΟΗΕ

«Αστραπή 2013»: Εντυπωσιακές εικόνες από τη νυχτερινή άσκηση στον Έβρο