ΕΘΝΙΚΑ

«Οθωμανικό Μεστζίτ»: Εκδήλωση Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

«Οθωμανικό Μεστζίτ»: Εκδήλωση Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τελετή Μεβλίτ οργανώθηκε στο «Οθωμανικό Μεστζίτ» από τον Σύλλογο Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας & Θράκης που ιδρύθηκε από εκείνους που ζούν στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή μετείχαν ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν, υποπρόξενοι, εργαζόμενοι του προξενείου, ο Οσμάν Ισμαήλογλου-πρόεδρος του συλλόγου, μέλη του Δ.Σ. και μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη.

Οι θρησκευτικοί λειτουργοί Τζουνέιτ Σαδίκ και Ισμάηλ Αμπντάλ Ναζίφ της Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης της Κομοτηνής, με τα τμήματα από Κοράνι και το μεβλίτ που ανέγνωσαν, βοήθησαν στο να ανανεωθούν για μια ακόμη φορά τα θρησκευτικά συναισθήματα των ομογενών μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη, όπως διαβάζουμε στα Τουρκικά Νέα.

Στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Μπιρλίκ ο πρόεδρος του συλλόγου Ισμαήλογλου είπε :«Πολίτες και ομογενείς μας που κατοικούν στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν και μαζί με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη κύριο Τουγρούλ Μπιλτεκίν και το προσωπικό του, όλοι μαζί με την βοήθεια του Θεού τιμήσαμε σε αυτή την ευλογημένη νύχτα τον Προφήτη μας Μωάμεθ, στο μεστζίτ αυτό που διαμορφώσαμε με τις περιορισμένες δυνατότητες μας. Η ψυχή μας θα ήθελε αυτού του τύπου τις θρησκευτικές τελετές να τις οργανώναμε στο παρακείμενο τζαμί Φετίχγιε. Μακάρι από τώρα και μετά αυτή μας η επιθυμία να πραγματοποιηθεί.