ΕΘΝΙΚΑ

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας: Προς επίλυση τα εκκρεμή ζητήματα με Ελλάδα

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας: Προς επίλυση τα εκκρεμή ζητήματα με Ελλάδα

«Η Αλβανία θα επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα με την Ελλάδα. Για αυτά υπάρχει καλή θέληση και από την ελληνική πλευρά», η δήλωση έγινε από την Υπουργό Άμυνας Μίμη Κοντχέλι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «A1 Raport».

Η Κοντχέλι ανέφερε ότι το ζήτημα των τοπωνυμιών θα είναι το πρώτο θέμα που θα επιλυθεί. Αργότερα θα συζητηθούν το Δίκαιο της Θάλασσας, και η εμπόλεμος κατάσταση.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα δημιουργηθούν δύο επιτροπές που θα έχουν αντικείμενο το ελληνικό νεκροταφείο (των Ελλήνων στρατιωτών του ελληνο-ιταλικού πολέμου), ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Αλβανίας άνευ όρων.

Η υπουργός αναφέρθηκε, ακόμη και σε ένα καυτό θέμα του Υπουργείου που είναι τα χημικά όπλα (για την καταστροφή τους) καθώς και οι νομικές παραβιάσεις που παρατηρούνται στις δομές του Υπουργείου Άμυνας.

"Με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχα την ευκαιρία να μοιραστούμε ένα πολύ σημαντικό θέμα που είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ελλάδα έχει την εκ περιτροπής προεδρία στην ΕΕ και η συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν είχε όρους, αλλά ο πυρήνας της συζήτησης ήταν οι μεταρρυθμίσεις" απάντησε σε ερώτηση για το τι συζητήθηκε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Οσο για την συνάντηση με τον υπουργό 'Αμυνας της Ελλάδας ανέφερε: "Με τον ομόλογό μου, Δημήτρη Αβραμόπουλο συζητήσαμε σε βάθος θέματα, που σχετίζονται με τις πολιτικές για την προστασία και την άμυνα. Διευκρινίστηκε ότι δεν έχει επιστρέψει η αστυνόμευση στα αλβανικά σύνορα, αλλά γίνονται κάποιοι ελιγμοί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ".

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο