Κουίκ:Ο Σαμαράς αρνείται τη σύγκληση των Αρχηγών για τα Εθνικά Θέματα

Κουίκ:Ο Σαμαράς αρνείται τη σύγκληση των Αρχηγών για τα Εθνικά Θέματα

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την απόφαση για μη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα Εθνικά Θέματα.

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ζήτησε με επιστολή του στις 14 Φεβρουαρίου από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε να καθοριστεί εθνική πολιτική στα ύψιστα εθνικά θέματα. Σε αυτά είναι πρωτίστως το Κυπριακό, αλλά και το όνομα των Σκοπίων, για το οποίο υπάρχει σε ισχύ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1992, για ΜΗ χρήση του ονόματος της Μακεδονίας για οποιαδήποτε περίπτωση και αιτία.

Ο Προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας ενημέρωσε προφορικώς τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο και σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Πρέσβη ε.τ. Ελευθέριο Καραγιάννη, για την απόρριψη του αιτήματος σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

TERENS 2012 9 24 9 43 41 b2

Ο λόγος που αναφέρθηκε είναι ότι «ο Αρχηγός του πρώτου κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν συναινεί στην σύγκλησή του». Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε για άλλη μία φορά ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι παντελώς ξένες στην πολιτική του αντίληψη και (εκτός από δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ), έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα κόμμα επικίνδυνο και για τα εθνικά συμφέροντα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την απεμπόληση από την Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων και καλούν τον Ελληνικό Λαό σε εγρήγορση».

Διαβάστε επίσης:

Συζήτηση αρχηγών για το Κυπριακό και το Σκοπιανό ζήτησε ο Καμμένος