Μάρτυρες του Ιεχωβά-Προκαλούν με εκδήλωση στο Βελλίδειο

NEWSBOMB

Μάρτυρες του Ιεχωβά-Προκαλούν με εκδήλωση στο Βελλίδειο

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε πριν μερικές εβδομάδες, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκδήλωση συλλόγων Παλαιημερολογιτών που είχε προγραμματιστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο. Τότε, η Μητρόπολη με εγκύκλιο της κατάφερε να μην γίνει στο διάσημο συνεδριακό κέντρο της HELEXPO η εσπερίδα των παραπάνω συλλόγων, αλλά σε άλλο χώρο της Πόλης του Βορρά. Σήμερα, η Μητρόπολη καλείται πάλι να αντιδράσει για εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά που έχει προγραμματιστεί στο Βελλίδειο για την Μ. Δευτέρα. Θα το πράξει;

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με την Ιερά Μονή Θεσσαλονίκης, μας ενημέρωσαν πως τόσο η Μητρόπολη όσο και η Μονή Εσφιγμένου του Αγ. Όρους, είχαν τότε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για την εκδήλωση των συλλόγων Παλαιοημερολογιτών «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Παιανίας –Αλεξανδρουπόλεως και Καβάλας" μέσω εγκυκλίου αλλά και σχετικού δελτίου τύπου.

Σήμερα, εν αναμονή της νέας γραπτής εκδήλωσης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που πρέπει να γίνει πριν την Μ. Δευτέρα, δημοσιεύουμε το κείμενο αντίδρασης (στην γλώσσα γραφής του) για την εκδήλωση των Παλαιοημερολογιτών της 30ης Μαρτίου. Τότε είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους με δυναμισμό. 'Εκαναν μεγάλο θέμα, με την συμπαράσταση μάλιστα του Αγ. Όρους, την εσπερίδα που διοργάνωσαν Παλαιοημερολίτες.

Τώρα, η διαμαρτυρία για εκδηλώσεις αιρέσεων, όπως αυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αναγκαία...

stayros

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

«Αγιες ημέρες του Πάσχα, και οι Ιαχωβάδες προκαλούν με εκδήλωση που έχουν διοργανώσει να γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ἐπειδὴ πληροφορηθήκαμε ἀπὸ τὸ διαδίκτυο ὅτι τὴν Κυριακὴ 30 Μαρτίου 2014 στὸ Συνεδριακὸ Κέντρο τῆς Θεσσαλονίκης «Ἰ. Βελλίδης», διοργανώνεται μὲ τὴν πρωτοβουλία θρησκευτικῶν Συλλόγων τῆς Καβάλας συγκεκριμένη ἐκκλησιαστικὴ Ἐκδήλωση μὲ θέμα «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ», εἴμεθα ὑποχρεωμένοι νὰ ἐνημερώσωμε τὸ πνευματικό μας ποίμνιο ὅτι ὅλη αὐτὴ ἡ προσπάθεια εἶναι καθαρῶς ἀντιεκκλησιαστικὴ καὶ ἀντικανονικὴ διότι δὲν ἔχει λάβει καμμία σχετικὴ ἄδεια ἀπὸ τὴν τοπικὴ Ἐκκλησία μας, καὶ γίνεται ἐπὶ παραβάσει τῶν κανονικῶν δικαιωμάτων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ἡ ἐκδήλωση αὐτὴ ἐπὶ πλέον ἀποτελεῖ προέκτασιν τῆς ἔριδος τοῦ ἁγίου Ὄρους σχετικῶς μὲ τὴν κατηργημένην ἱερὰν Μονὴν τοῦ Ἐσφιγμένου, ἀφοῦ κύριος ὁμιλητὴς ἀνακοινώνεται ὅτι θὰ εἶναι ἐκκλησιαστικὸ πρόσωπο ποὺ εὑρίσκεται σὲ πλήρη ἀντίθεση πρὸς τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ ἁγίου Ὄρους καὶ πρὸς τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο.

Συνιστῶμε στὸ κοινὸ νὰ ἀποφύγῃ ὁποιαδήποτε συμμετοχὴ στὴν ἐκδήλωση αὐτὴ, ἡ ὁποία, προερχομένη ἀπὸ Συλλόγους τῆς Καβάλας ἀγνώστους σὲ μᾶς, ἀποβλέπει σὲ διαταραχὴ τῆς ἐκκλησιαστικῆς κανονικῆς τάξεως στὴν ἱστορικὴ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης»

diaspasi

Τα «καρφιά» των Παλαιοημερολογιτών

Οι Παλαιοημερολογίτες έκαναν την εκδήλωση τους στην Θεσσαλονίκη σε άλλο χώρο και φυσικά δεν παρέλειψαν να ρίξουν έμμεσα τα «καρφιά τους».

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε γραπτή ανακοίνωση των Συλλόγων για την εσπερίδα με θέμα : Η σχέση μεταξύ σύγχρονου βιοηθικής και Ορθοδόξων αξιών τους»:

«Τέτοιες εκδηλώσεις αποδυναμώνουν αυτούς που επιβάλλουν με απαγορεύσεις και διώξεις την σιωπή της αλήθειας. Η αλήθεια δεν φιμώνεται είναι σαν το νερό, θα βρει τρόπο και θα βγει στην επιφάνεια.

Όσους χώρους να μας ακυρώσουν με τα χρήματα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουμε την δύναμη της Πίστης, το ποίμνιο και κυρίως την πρόνοια Του."

moni esfigmenoy

Η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους

Αμεση ήταν και η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους. Ο ηγούμενος Μεθόδιος έκανε λόγο για «σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα!

«Οι Ελληνες πρέπει να αντισταθούμε, να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την πίστη μας. Ο ένας πρέπει να βοηθά τον άλλο αυτές τις δύσκολες ώρες» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο ηγούμενος Μεθόδιος και συνέχισε:

«Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα από την Ευρώπη, αυτά θα είναι η καταστροφή του Αγίου Ορους. Εμείς ζητούμε μόνο αυτά που ανήκουν στη μονή, τα ενοίκια από τις ιδιοκτησίες που παράνομα δόθηκαν στη νέα αδελφότητα, και την επιχορήγηση που έδινε το κράτος για τις ανταλλαγές που έγιναν με τα μετόχια μετά το 1922» .

Μία εβδομάδα έχει περιθώριο να αντιδράσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης...Είμαστε σίγουροι πως η εκκλησία θα προστατέψει και πάλι την προβολή που μπορούν να πάρουν εκδηλώσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων, που προσπαθούν να βλάψουν την Ορθοδοξία...Σε μία εποχή που διώκεται έντονα ο Χριστιανισμός και οι Μουσουλμάνοι προσπαθούν να τον φιμώσουν...

ΠΗΓΕΣ: anti-neotaxites.blogspot.com, esfigmenou.blogspot.gr.

Διαβάστε επίσης

Παϊσιος: Να μην κάνουμε έναν Χριστιανισμό στα μέτρα μας

Αποκεφάλισαν γυναίκα γιατί ήταν Χριστιανή

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved