ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος από Ιορδανία: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στη σταθερότητα της περιοχής

Αβραμόπουλος από Ιορδανία: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στη σταθερότητα της περιοχής

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ιορδανία.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες με τον Ιορδανό Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Dr. Abdalla Ensour, με τον Υπουργό Εσωτερικών Husein Hazza Mazali και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Atef Tarawneh, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρίγκηπα Feisal Bin Al Hussein.

"Η Ιορδανία αποτελεί έναν εκ των βασικότερων παραγόντων με καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τόσο αναφορικά με τη Συρία, αλλά και με την εν εξελίξει ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

9

"Ελλάδα και Ιορδανία διατηρούν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες άριστες σχέσεις πέραν των ιστορικών δεσμών που ανάγονται στο απώτερο παρελθόν, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στενή συνεργασία που οι δύο χώρες αναπτύσσουν σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι μεγάλος αριθμός Ιορδανών που βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές θέσεις στη χώρα έχουν αποφοιτήσει από ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία σπούδασαν με υποτροφίες του ελληνικού κράτους, κάτι το οποίο όχι μονάχα δεν λησμονούν, αλλά τιμούν, μιας είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος σε αυτή τη φιλική και φιλόξενη χώρα" συνέχισε ο Υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:

"Η αποστολή είχε βεβαίως ένα σκοπό: να συμμετάσχω σε μια μεγάλη αμυντική έκθεση που διοργανώθηκε εδώ, αλλά και να πραγματοποιήσω επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ιορδανίας, μεταφέροντας ένα μήνυμα για περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς. Θέλω να πιστεύω ότι με την πολιτική που υιοθετεί η ελληνική Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα ανακτά τη θέση της ως γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία διέρχεται πράγματι δύσκολες στιγμές".

1

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 10ης Έκθεσης Ειδικών Δυνάμεων SOFEX 2014, που πραγματοποιείται στο Αμμάν και παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ ibn Al Hussein.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρακάθισε επίσης σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του οι σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας και το προεδρείο του συλλόγου Ιορδανών αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων και στρατιωτικών Σχολών.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, αρμόδια για θέματα αμυντικής βιομηχανίας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

18

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και CEO του KADDBΗ (King Abdullah II Design and Development Bureau), Shadi Ramzi Majali, με τον οποίο συζήτησε και έθεσε το θέμα της εδραίωσης μιας ευρύτερης συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ιορδανία